PREDAJ: RAKÚSKO Hainburg an der Donau - historická investičná nehnuteľnosť v centre mesta

Cena:
700 000,00 €
Kraj: Niederösterreich
Okres: Bruck an der Leitha
Obec: Hainburg a.d. Donau
Ulica: Ungarstrasse
Kategória: Historické objekty
 
Stav objektu: pôvodný stav
Zastavaná plocha: 1074 m2
Plocha pozemku: 1910 m2
Energ. certifikát: neuvedené
ID inzerátu: K120
  

Popis ponúkanej nehnuteľnosti:

ART Real Estate ponúka na predaj zaujímavú investičnú nehnuteľnosť v centre mesta Hainburg an der Donau, pri Ungartor a nákupnom centre Galleria Danubia.
Hainburg an der Donau je mesto v Rakúsku v okrese Bruck an der Leitha v spolkovej krajine Dolné Rakúsko. Je to najvýchodnejšie rakúske mesto s malebnými uličkami, mohutnými stredovekými bránami a mestskými hradbami. Prvá písomná zmienka o meste sa nachádza už v najstaršej nemecky písanej literárnej pamiatke z konca 12. storočia Niebelungenlied. Nad mestom sa vypína hrad, ktorý začali budovať v 11. storočí na príkaz cisára Henricha III. Symbolom mesta je najväčšia európska mestská brána zo stredoveku z 13. storočia Wienertor.
História tejto nehnuteľnosti siaha až do roku 1544, kedy tu bola zriadená prevádzka miestneho pivovaru, v 19.storočí hostinec s ubytovaním a dnes je tu prevádzka kaviarne a obchodné priestory. Budovy, nachádzajúce sa na pozemku sú čiastočne dvojpodlažné a podpivničené, v podzemí sa nachádza aj pôvodná studňa a klenbové kamenné steny. Areál patrí medzi pamiatkovo chránené objekty a podľa územného plánu by bol vhodný po citlivej rekonštrukcii na komerčné využitie.

Pozemok : 1910 m2
Zastavaná plocha : 1074 m2

Cena: 700 000,-EUR+ poplatky pri kúpe 10%

Maklér:

makler
Klára Kollerová,RSc.
+421910319940
art-ZVNC-art-real.sk

Kontakt:

Mám záujem o ďalšie informácie.
Mám záujem o obhliadku nehnuteľnosti.
Navrhujem cenu ... EUR.